top of page
  • Foto del escritorJosé Luis López

Què impulsa el curt: "SANT BOI RESPIRA UN ALTRE AIRE"

1.- DESCURAR ALLÒ QUE TENIM A PROP.

És habitual que parem atenció en el més llunyà o el que tenen altres i descurem el que tenim a casa.


Dins dels meus records hi ha un de molt especial i curiós, que jo pensava que era exclusivament patrimoni meu, però durant les entrevistes prèvies per desenvolupar el curtmetratge vaig adonar-me de què no és així. Tots els participants van coincidir en el meu mateix record i sentiment.

Els santboians quan marxem de vacances a l'estiu, en tornar al cap d'uns dies i creuar el pont, quan tenim davant nostre l'eskyline de la ciutat, un skyline molt característic amb el riu, l'església de sant Baldiri i la muntanya de Sant Ramon al fons coronada per la seva ermita ens ve al cap la mateixa frase "Ja estic a casa"


De vegades és necessari allunyar-se de la teva realitat quotidiana per redescobrir allò que veritablement estimes i que t'arrela al teu territori. Un sentiment?

Persones que mai havien fet interpretació, han descobert una nova faceta d'ells mateixos.

2.- EL CONCEPTE DE LA FAMÍLIA

A més a més sempre m'ha agradat reflexionar sobre el concepte de la família. En el seu significat més extens.


Pertanyem a moltes famílies i de molts tipus. La família dels amics, la de la feina, la veïnal, la nostra pròpia. I vaig pensar: Ara és el moment, traguem profit!



3.- ESTRUCTURA DE FICCIÓ amb narració DOCUMENTAL

I això és el que he fet. Fent servir una estructura i estètica de ficció i treballant com un documental hem treballat de valent amb els protagonistes. Persones que mai havien fet interpretació, han descobert una nova faceta d'ells mateixos. I he de reconèixer que estic molt orgullós de tots ells i convençut que sorprendran els espectadors. Ara només toca veure el curtmetratge i extreure les vostres pròpies conclusions.


Entradas recientes

Ver todo
bottom of page